Vår dröm om paradiset handlar ofta om just detta. En vit strand, en blå lagun, en atoll av koraller i ett tropiskt hav, en ensam palm med blad som vajar i takt med passadvinden, höga surfvågor som slår ute i ett gigantiskt barriärrev.
Drömmen om Söderhavet.
Det ligger ungefär 16 000 kilometer härifrån, tiden för flygresan bör uppskattas till nästan 30 timmar. Att man efter mellanlandningen i Osaka eller Tokyo har nio timmars flygtid kvar till sin slutdestination blir till en minnesvärd händelse
Nu finns det äntligen skäl till att göra den långa resan. Vi kan göra det med golfklubborna i bagaget. Ur ett pärlband av exotiska paradisöar har vi hittat den mest värdefulla pärlan:
Sheraton Deva Resort & Spa i är den nya superanläggningen som fått oss att öppna ögonen för en helt ny golfdestination.
Vintern 2014–2015 öppnades golfbanan. På kort tid har den mognat och utvecklats. Det handlar om femstjärnig lyx. När en paradisö som detta – Nya Kaledonien, Nouvelle Calédonie på huvudspråket franska – nu visas upp för världen kan inget lämnas åt slumpen. Vi är i Melanesien i South Pacific, Oceanien, på Nya Kaledoniens nordvästra sida, uppe i ett högland med grönskande kullar och berg som den fantasifulle kan likna med Skottland.
Caledonia är det latinska namnet för Skottland. Vid sin upptäckt av ön Grand Terre år 1774 valde James Cook att ändra namnet till New Caledonia.
Kulturen bevaras, traditionerna och sederna är starka, påminnelserna om att Nya Kaledonien en gång varit en ö för franska straffångar och amerikanska soldater fängslar och blir till en del av allt vi idag kan uppleva.
Utvecklingen handlar om turism. Golfen är från och med nu en viktig del i den nya satsningen.
Golf Zone Travels tillbringade en vecka här i maj 2016 och intygar att det var värt alla flygtimmar och fem dagars jetlag.