Europeisk eufori. Jag har fått uppleva den sex gånger. Som galnast efter ”Miraklet på Medinah”. Som bäst på Gleneagles. Snudd på samma högstanivå på Oakland Hills och The Belfry. På irländskt sätt på K-Club. Något tystare i måndagsleran på Celtic Manor.

Senast på Hazeltine kunde jag förstå att det var viktigt att USA äntligen fick vinna igen.

Framför allt knöt jag de nödvändiga kontakterna med fransmännen från Paris. Möjligheterna att arrangera skräddarsydda resor till 2018 års Ryder Cup på Golf National skapades – för att nu bli verklighet.

Team Europa åker till Paris med revansch som enda inställning. Tidernas möte i idrottsvärldens mest storslagna event ska avgöras i en stad och på en golfbana som helt enkelt måste vara perfekt för detta möte. Tusentals britter, tyskar, spanjorer, holländare, belgare, danskar och inte minst Parissugna amerikaner kommer att göra den franska huvudstaden till golfvärldens centrum.

Och svenskar.

Ryder Cup är den bästa tv-underhållningen. Någon har jämfört det med en tre dagars straffsparksläggning i VM – med Sverige som vinnare. Att uppleva Ryder Cup på plats är ändå oöverträffligt och även svårt att beskriva. Jag har försökt att skildra stämningen, atmosfären, dramat och allt det unika med denna match sedan min egen rookiedebut i Boston 1999.

Westwood, Montgomerie, Ballesteros, Stenson, Garcia, Mickelson, Björn, Karlsson och alla andra med Ryder Cup som sina absoluta karriärhöjdpunkter har också försökt.

Bäst att hänga med för att förstå!

Vi ses i folkhavet runt första tee fredagen den 28 september. En känsla som inte kan upplevas på någon annan idrottsarena.

Fyra paket ordnas och presenteras i sin helhet för dem som visar intresse.

Under Ryder Cup-dagarna – 27–30 september – bor vi i centrala Paris och ser inspelsvarvet (bara den dagen en höjdpunkt) och följer de tre matchdagarna. Med Golf Zone Travels guidning kommer vi nära spelarna, deras caddies och coacher.

Före Ryder Cup finns möjlighet att spela de bästa banorna i vindistriktet i Bordeaux. Eller på Normandies spektakulära kustbanor.

Efter Ryder Cup finns en annan chans… läs mejlet jag är glad över att ha fått:

Offer your clients the privilege to be the first to play in Paris the Ryder Cup course in Ryder Cup conditionsWednesday October 3rd, 2018

The package October 1 to 4, 2018, includes :
* 3 nights at 4 or 5 star hotel in Paris 
* 3 rounds of golf :
Monday October 1 : Les Bordes International rated among the top 3 in France and top 10 in continental Europe, exceptionally open on that occasion for our clients
Tuesday October 2 : Joyenval, Robert Trent Jones Snr, one of the most exclusive private course in Paris
Wednesday October 3 : Albatros at Le Golf National, the Ryder Cup course in the Ryder Cup conditions
* Gourmet dinner & wine tasting with French Sommeliers at Paris Wine Museum
* Ground transportation

Your clients will be the first to follow the footsteps of the Ryder Cup heroes 3 days after the winning putt.
I hope this proposal will meet your clients’ expectations.